5 апокалиптични филма, които трябва да гледате (ако харесвате "Пратениците")

axn-apocalypse-movies-1600x900

Един различен поглед към унищожението на света!

Апокалипсисът е любима тема в поп-културата и "Пратениците" е само един от многото примери за това. Ако харесвате сериала, се обзалагаме, че ще се радвате да гледате филми, в които е представено пълното разрушение на нашия свят и на човешката цивилизация - било то поради човешка грешка, библейска причина, свръхестествени създания или по неясни причини. Вижте някои от най-интересните филми от този жанр в нашата статия!

РЕЖИСЬОРИ, КОИТО МРАЗЯТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ФИЛМИ! 

"Пътят"

Този филм не е подходящ за деликатни хора, тази опустошителна адаптация по романа на Кормак Маккарти от 2006 г. проследява преживяванията на един мъж с неизвестно име (Виго Мортенсен) и малкия му син, докато те се придвижват бавно, постоянно на ръба на оцеляването, през покосената от смърт и изпълнена с опасности Америка. Причината за апокалипсиса в "Пътят" докрая не става ясна: но каквато и да е тя, се оказва безнадеждно непоправима.

(Dimension Films)

"Децата на хората"

Възможно най-бавният и най-мъчителен апокалипсис, който можем да си представим: годината е 2027 г., двете десетилетия на глобално човешко безплодие е довело обществото до колапс. Тези, които не са подтикнати към самоубийство от безсмислеността на света без деца постепенно се изправят срещу свят, в който всичко се обезценява. Но точно тогава се случва чудото - една бременна жена, която трябва да бъде защитена на сигурно място! Визуално зашеметяващ, "Децата на хората".

(Universal Pictures)

"Наусика от долината на вятъра"

Действието в класическото аниме на Миядзаки се развива хиляда години след като човечеството е унищожило планетата със "Седемте дни на огън," химическа и биологична война, която създава условия за развитие на токсична джунгла. В нея изникват огромни и ужасяващи създания. Но има малки парчета нетоксична земя, където са се установили малцината оцелели хора, разделени на няколко различни кралства. Едно от тях е Долината на вятъра, където живее Наусика, млада принцеса, която се опитва да открие източника на токсичността.  

(Toei Inc.)

"Снежен снаряд"

В атмосферата на Земята е пуснат химикал, който да обърне процеса на глобално затопляне, но нещата се объркват и планетата замръзва. Оцелелите хора пътуват около света в индустриален влак, който е разделен на социални класи. Бедните живеят в мизерия в задната част на влака, докато елитът се наслаждава на богатство в началото на влака. Филмът разказва за бунт, ръководен от Къртис Евърет (Крис Евънс), който си проправя път през всяко едно купе, заедно с някои от най-колоритните персонажи във влака.

(CJ Entertainment)

"Това е краят"

Не е нужно всички апокалиптични филми да са депресиращи и песимистични, те могат да бъдат и забавни! Дори и по време на библейски Апокалипсис, с мащабни земетресения, огньове и гигантски зверове от ада, вие може да се забавлявате, докато се опитвате да оцелеете заедно с приятелите си - особено ако по случайност току-що сте били на купон в къщата на Джеймс Франко!

(SPE/Columbia Pictures)

Може също да харесате