Посетете забележителни места от филми!

axn-visit-film-locations-index

Споменахме ли, че можете да го направите без да излизате от вкъщи?

Мечтали ли сте да посетите места от любимите си филми, за които не сте имали пари да го направите? Сега, благодарение на  Google Street View, това е по-лесно от всякога и освен това няма да се нуждаете от пари. Така че нека да не губим време и да посетим някои невероятни филмови дестинации.

ДАЛИ ФИЛМИТЕ ОТГОВАРЯТ НА ИНТЕРНЕТ РЕЗУЛТАТИТЕ СИ?

Започваме нашата обиколка от мястото, на което стои известната пейка от "Форест Гъмп"...

Изглежда, че мястото на което Форест Гъмп казва известната си история и споделя някои от великите мисли на майка си, и по-точно "животът е като кутия с шоколадови бонбони, никога не знаеш какъв ще ти се падне", още е там, но не и пейката. Това е така, защото тя е реквизит. Самата пейка се намира в "Savannah History Museum", но тази подробност не спира туристите от това да се роят из парка, където е сниман филма.

Следваща спирка - "Ловци на духове": Щабквартирата!

Ако мислите, че в квартала ви се случват странни неща, разходете се около сградата на бившата пожарна, която се превръща в щабквартира на Ловците на духове!

Следваща спирка - "Добрият Уил Хънтинг", Dunkin Donuts:

Ние дори не можем да си представим колко много хора са разиграли отново сцената, в която Мат Деймън слага бележка с телефонен номер на стъклото на този Dunkin Donuts и крещи незабравимата реплика "Харесваш ли ябълки? Как харесваш тези ябълки?" на случайни хора, които се намират вътре.

"Абсолвентът": Къщата на Робинсън

Защо да не посетите мястото, на което Дъстин Хофман преживява първата си любовна тръпка с много по-възрастната от него г-жа Робинсън?

Следваща спирка - "От глупав по-глупав", хотел "Данбъри"!

Разположен в Естъс Парк, Колорадо, хотел "Стенли" служи за вдъхновение на "Сиянието" на Стивън Кинг и като снимачна площадка за пищната ваканция на наскоро забогателите Хари и Лойд.

Сцената с разбиването на вана от "Генезис"!

Мостът завинаги ще остане в историята като сцената с катастрофата на вана от "Генезис".

Къщата на Макфлай от "Завръщане в бъдещето"!

Всеки път когато погледнем тази улица не можем да мислим за нищо друго освен за репликата: "Там, където отиваме, не се нуждаем от пътища!".

Преминаваме към сградата на Кибердайн от "Терминатор 2: Денят на страшния съд"...

Искате да видите мястото във Фримонт, Калифорния, която е центърът на компанията, отговорна за гибелта на човешкия род (създавайки Скайнет)? Няма проблем. Но изглежда там в момента няма роботи.

И на последно място, но не и по значение - "Джаксън хол" от "Добри момчета"...

Вагон-ресторантът "Джаксън хол" е мястото, на което за първи път се срещаме с възрастния Хенри Хил - той чака отвън, за да открадне камион. Днес мястото все още съществува в Астория, Куинс.  

Може също да харесате