Най-добрите мемове от 2016 г.

axn-bestmemes2016-open

Sad Affleck, Harambe, Hating on 2016 - всичко това се случи тази година

Когато има действие, има и реакция, а приятелчетата от интернет със сигурност знаят какво правят. Те успяват да реагират дори преди да сме мигнали, създавайки мемове от всеки щастлив или нещастен момент, които след това се разпространяват и се превръщат в световен феномен. Ние подбрахме най-запомнящите се мемове от 2016 г.:

НАЙ-СЕКСАПИЛНИТЕ АКТЬОРИ НА 2016

1. Sad Affleck (Тъжният Афлек)

2016 г. отбеляза кинематографичния дебют на Батман в изпълнение на Бен Афлек. "Батман срещу Супермен" не е страхотен филм и отзивите за него са "смесени", ако не и направо ужасни. По време на едно интервю Бен Афлек и Хенри Кавил разсъждават върху един въпрос - или по-скоро Бен Афлек размишлява върху него твърде публично, така се ражда и Sad Affleck:

 

2. Harambe (Харамбе)

Харамбе е 17-годишна западна равнинна горила, застреляна и убита в зоопарка в Синсинати след като едно дете пада в заграждението на животното в края на май 2016 г. Видеото, показващо как детето пада при животното и горилата го повлича, е качено в интернет и въпреки че многократно е премахвано, то продължава да се разпространява до днес. при вида на истината в тази ситуация, хората започват да критикуват родителите на детето и зоопарка за случая и за развръзката. Така се заражда мемът "Justice for Harambe" (Справедливост за Харамбе):

 


(knowyourmeme.com)

3. Hating on 2016 (Мразя 2016)

Макар че всяка година може да бъде лоша година за някого, според хората в Twitter, 2016 г. е била просто кошмарна. Хората се сбогуваха с любими икони като Алан Рикман, Принс, Ленард Коен и Дейвид Бауи, Доналд Тръмп стана президент на САЩ, британците гласуваха за Brexit, Харамбе бе убит и т.н. Мемът 'Hating on 2016' показва две снимки, една от началото на годината и една от края.

 

4. Prankster Joe Biden (Шегаджията Джо Байдън)

Prankster Joe Biden, известен още като Biden Bro, е поредица от фотографии, в които вицепрезидентът на САЩ, Джо Байдън, коментира как може да се пошегувате с новоизбрания президент на САЩ, Доналд Тръмп, в Белия дом.  

5. Record Scratch, Freeze Frame

Това е препратка към кино клише, в което един персонаж се представя със скърцащ звук на грамофонна плоча, последван от стоп кадър, който обикновено е последван от разказ от страна на разказвача, обясняващ как се е стигнало до тази ситуация. Тази подигравка на клишираното филмово представяне получава големия си пробив със снимка на усмихващия се Юсеин Болт, отвяващ конкуренцията си на Олимпийските игри. И много скоро този мем бе навсякъде...