Филми, които си струва да гледате през декември

axn-movies-worth-watching-december-1

Последна възможност за студиата да представят шедьоврите си

Задава се декември, с него и Коледа, а след нея да се надяваме една успешна и щастлива нова година. Последният месец от годината е и последната възможност за студиата да представят големите си блокбъстъри, претендентите си за "Оскар", както и стойностните арт филми, като целта на тази кинематографична прелест е да ни сгрее по време на студените дни по празниците. 

Най-очакваният филм на годината - Междузвездни войни: Последнитe джедаи, тръгва по кината в четвъртък, 14-ти декември. Вярвате, или не, билетите са пуснати в продажба от октомври и за много от прожекции вече всички билети са разпродадени. Но е добре да имате предвид, че трябва добре да си починете преди да отидете да гледате лентата, защото това е най-дългият филм от поредицата до момента - 2 часа и 30 минути. Във филма Рей прави първите си стъпки в "Междузвездни войни: Силата се пробужда" и ще продължи пътуването си в компанията на Фин, По и Люк Скайуокър в следващата глава от сагата "Междузвездни войни". И като заговорихме за фантастични истории, обикновено те започват с една значителна промяна в света и след това показва какви са последиците от нея. Точно това се случва в Малък голям живот, амбициозният проект на Александър Пейн, който разказва за свят, в който хората избират да се смалят. Малък голям живот проследява културните, социалните и политическите промени, както и промените в околната среда, които настъпват в резултат на бързия напредък на технологиите. Увлекателен и забавен филм, който е пълен с изненади и променлива структура, която допълнително засилва любопитството на зрителите. Това е дълбоко хуманен филм, който подобно на най-добрите холивудски класики, винаги ще бъде актуален.  


 

Ако искате да заведете децата си на хубав семеен филм преди Коледа - Бикът Фердинанд е правилният избор. Анимационният филм е съвременен прочит на класическата книга "The Story of Ferdinand". Фердинанд (озвучен от Джон Сина) е мил бик, който предпочита да се радва на аромата на цветята, вместо да се бие на арената. Закачливата, пъстра анимация минава отвъд илюстрациите на оригинала и е съвсем естествено да очаквате доста груб хумор. Но като цяло това е приятен, забавен филм, който децата и родителите със сигурност ще харесат.  

 

 

И тъй като дните преди Коледа са изключително емоционални, трябва да гледате Формата на водата – най-силният холивудски филм на Гийермо дел Торо до момента. Това е една емоционално и визуално увлекателна приказка, която синтезира много от странните черти на този уникален режисьор. Това е приказка, филма за чудовища, филм ноар и валентинка към Златната ера на Холивуд, но преди всичко е страхотна любовна история. 

 

 

Макар че последните няколко години Джон Траволта губи от славата си, сега той най-накрая отново е под светлините на прожекторите. Отличителната му усмивка и харизмата му улесняват трансформацията му в Джон Готи за Готи, който тръгва по кината през декември. Този филм проследява възходът на наркобоса в Ню Йорк Сити в продължение на три десетилетия. 

 

 

Да обобщим, сезонът на празниците е за всички истински кино фенове - насладете се на нашата селекция от кино премиери през декември и не забравяйте да си оставите малко време и емоции за традиционните златни коледни филми. Имате нужда от припомняне? Очаквайте го съвсем скоро... 

Може също да харесате