Борбата с престъпността в действителност: митове срещу реалност

axn-crime-fighting-in-real-1600x900

Какво трябва да знаете, ако искате да гоните престъпници!

Ако извършите сериозно престъпление в САЩ и решите да избягате от закона, може да пресечете пътищата си с Маршалската служба на САЩ, или с някои от елитните екипи от експерти по съдебна медицина. Вече сме свикнали с нетрадиционните методи на Райлън Гивънс в "Праведен" и с ексцентричното поведение на специалиста по съдебна медицина Аби Скиуто в "Морски детективи" и лесно можем да си ги обясним с холивудския усет към телевизионните сериали. Но все пак трябва да признаем, че някои от историите в криминалните сериали като "От местопрестъплението", "Скрити доказателства" и "Кости" изглеждат доста реалистично. 

НАЙ-СТРАШНИТЕ НЕРАЗГАДАНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

 (CBS)

Ако искате да разберете дали всички тези измислени герои раздават реално правосъдие, трябва да научите някои съвети от реалния живот от най-добрите от лигата на справедливостта. Например Cracked.com разговарят със заместник Самюелс, от Маршалската служба на САЩ, и въз основа на разговора им можем да обобщим някои професионални тънкости.  

Дори най-ужасните убийци имат семейства 

Преди няколко години заместник Самюелс преследвал група брутални убийци. Един от бандата бил проследен през социална медия и се оказало, че си има гадже. Екипът, с помощта на полицията, открили къде живее въпросната жена и накрая намерили колата на лошия, паркирана пред къщата й. Когато екипът влезли в къщата, открили престъпника да се гушка с малката си дъщеричка, която била на малко повече от седмица, той бил невъоръжен и казал, че си знаел, че може би ще го заловят в къщата, но все пак искал да види дъщеря си поне веднъж... 


(AXN/ FX Network)

Дори смъртта не може да ви спаси от правосъдието

Някои бегълци решават да спестят време и пари на съдилищата и сами отнемат живота си. Например един престъпник бил несправедливо освободен няколко години предсрочно от затвора, където бил затворен заради обвинения в притежание на детско порно. Той се хващал на временни работи и насилил дъщерята на приятелката си, това наложило и новите обвинения, с които военните се опитали да го вкарат зад решетките. 

 (AXN/ CBS)

Приятелката му свидетелствала, че мъжът е заявил, че ще се самоубие и че в себе си има огнестрелни оръжия. Той бил заключен в хотел, но екип на специалните части взломили врата и заловили мъжа преди той да може да реагира. Оказало се, че всъщност няма никакво оръжие, но през цялото време се опитвал да се самоубие, първо чрез задушаване с пластмасова чанта, след това се опитал да пререже врата и китките си с пластмасова вилица от китайската му храна за вкъщи, но не постигнал нищо повече от рани, в резултат на триенето. 

 (ABC)

Понякога трябва да използвате най-добрия приятел на човека срещу престъпника 

Преди няколко години имало поредица от банкови обири и при всеки случай мъжът носел едно и също яке. Проследяването на заподозрения било затруднено, но един касиер от близките магазини го разпознал заради спор, който имал с него няколко вечери преди това, за това, че е вмъкнал кучето си в магазина. Тогава бил измислен план - кучето на заподозрения да бъде използвано срещу него. 

 (Beta Film)

Подходът бил прост, но ефикасен - да разпитат хората дали случайно не знаят къде е собственикът на едрия американски син питбул, защото се интересуват от възможността да заплатят за право за разплод. Мъжът незабавно бил арестуван и накрая направил пълни признания.  

За повече вътрешна информация, продължавайте да гледате криминалните сериали по AXN, защото много често телевизионната измислица не се различава много от действителността. 

(Кредит начална снимка: AXN/ FX Network)

Може също да харесате