"Angry Birds: Филмът" кацна на върха на боксофиса

ab_1600x900

"Angry Birds: Филмът" на Motion Picture Group (MPG) наскоро дебютира на върха на боксофиса на 48 пазара по целия свят.

3-D филмът, който е анимиран от Sony Pictures Imageworks, е номер едно в боксофиса за Северна Америка тази седмица, като през първата събота и неделя достига приблизително $38 млн. Общо филмът събира $94 млн. в боксофиса в целия свят тази седмица и приходите му достигат $150 млн. в световен план. Успехът през началната седмица от премиерата на "Angry Birds: Филмът" е толкова голям, че той се превръща в най-печелившата анимирана адаптация по видео игра в историята. 

ANGRY BIRDS В РЕАЛНИЯ ЖИВОТ

Филмът е създаден по героите от популярните игри "Angry Bird" на Rovio. "Ние сме поласкани, че заедно с нашите партньори Rovio, Sony Pictures и Imageworks, успяхме да преобразим световно известният бранд видео игра в глобален филмов бранд,” казва Джош Грийнстейн, президент на MPG по световен маркетинг и дистрибуция пред The Hollywood Reporter. "Имахме перфектния ден за един семеен филм и маркетингът наистина се опита да го съобрази със случващото се по това време."

Относно "Angry Birds: Филмът" 

С 3D анимираната комедия "Angry Birds: Филмът" най-накрая ще разберем защо птиците са толкова сърдити. Филмът ни пренася на остров, изцяло населен с щастливи, нелетящи птици - или почти нелетящи. В този рай, Ред (Джейсън Съдейкис, "Семейство Милър", "Шефове гадняри"), птица, която има проблеми с овладяване на гнева, бързоходният Чък (Джош Гад в първата му анимационна роля след "Замръзналото кралство") и избухливият Бомб (Дани Макбрайд, "Това е краят", "На изток и надолу") винаги са били аутсайдери. Но когато на острова идват на гости мистериозни зелени прасета, тези изхвърлени от обществото птици са единствените, които трябва да разберат какво са замислили прасетата.