"Angry Birds: Филмът" кацна на върха на боксофиса

ab_1600x900

"Angry Birds: Филмът" на Motion Picture Group (MPG) наскоро дебютира на върха на боксофиса на 48 пазара по целия свят.

3-D филмът, който е анимиран от Sony Pictures Imageworks, е номер едно в боксофиса за Северна Америка тази седмица, като през първата събота и неделя достига приблизително $38 млн. Общо филмът събира $94 млн. в боксофиса в целия свят тази седмица и приходите му достигат $150 млн. в световен план. Успехът през началната седмица от премиерата на "Angry Birds: Филмът" е толкова голям, че той се превръща в най-печелившата анимирана адаптация по видео игра в историята. 

ANGRY BIRDS В РЕАЛНИЯ ЖИВОТ

Филмът е създаден по героите от популярните игри "Angry Bird" на Rovio. "Ние сме поласкани, че заедно с нашите партньори Rovio, Sony Pictures и Imageworks, успяхме да преобразим световно известният бранд видео игра в глобален филмов бранд,” казва Джош Грийнстейн, президент на MPG по световен маркетинг и дистрибуция пред The Hollywood Reporter. "Имахме перфектния ден за един семеен филм и маркетингът наистина се опита да го съобрази със случващото се по това време."

Относно "Angry Birds: Филмът" 

С 3D анимираната комедия "Angry Birds: Филмът" най-накрая ще разберем защо птиците са толкова сърдити. Филмът ни пренася на остров, изцяло населен с щастливи, нелетящи птици - или почти нелетящи. В този рай, Ред (Джейсън Съдейкис, "Семейство Милър", "Шефове гадняри"), птица, която има проблеми с овладяване на гнева, бързоходният Чък (Джош Гад в първата му анимационна роля след "Замръзналото кралство") и избухливият Бомб (Дани Макбрайд, "Това е краят", "На изток и надолу") винаги са били аутсайдери. Но когато на острова идват на гости мистериозни зелени прасета, тези изхвърлени от обществото птици са единствените, които трябва да разберат какво са замислили прасетата. 

Може също да харесате