Какво не ви казва един патоанатом

axn-body-of-proof-forensic-1600x900

Вижте какво се случва наистина с тялото ви след като умрете!

За Меган Хънт (Дейна Дилейни), патоанатом от новия криминален сериал по AXN "Скрити доказателства", следващата информация може да е по-скоро от графата базови знания, но не всеки човек знае ужасните подробности за телата ни след смъртта. Докато повечето от нас предпочитат да не знаят какво се случва с телата ни, след като се измъкнем от тази тленна обвивка, съдебните медици и редица други учени мислят, че темата е изключително интересна. Сега ние ще споделим техните знания с вас!

НАЙ-БРИЛЯНТНИТЕ ПСИХОПАТИ ВЪВ ФИЛМИТЕ

(ABC)

Коса и нокти
Масово разпространен е митът за това, че косата и ноктите продължават да растат след смъртта. Това не е вярно, ето и фактите: Поради липсата на кръвообращение и влага кожата ви започва да се свива и да се отдръпва, което на свой ред разкрива повече от косата ви, както и оголва повече ноктите ви. Косата и ноктите ви не растат, те просто остават без кожа.  

Рефлексни движения на мускулите
Ако по някаква случайност се намирате около мъртво тяло, внимавайте, защото може да ви ритне. Е, не буквално, но тънките тъкани продължават да живеят още малко след смъртта на тялото и могат да се съкратят, предизвиквайки рефлексни движения. И тъй като една част от мъжкото тяло също е мускул, мъжете могат да получат ерекция и посмъртно!

(ABC)

Отделителна система
Докато някои мускули спонтанно се съкращават след смъртта, други се отпускат. Междувременно, онази част от мозъка ви, която контролира неволевите функции се изключва. Можете да си представите резултата. Но всъщност и газът, който се произвежда в тялото ви след смъртта, спонтанно ще предизвика "освобождаване". 

Звуци от спирането на сърцето
В процеса на трупното вкочанясване, придружен от създаването на газ в кухината ви, втвърдяващите се мускули, включително тези, които котнролират гласните ви струни, са причина за странни звуци, които излизат от мъртвото ви тяло. Сестри и други болнични служители съобщават за това, че от мъртвия може да се чуе охкане, стенание и дори писъци.  

Раждане в ковчега
Това е много рядко, но жена може да роди дете след смъртта си. Официално случаят е известен като "postmortem fetal extrusion", това, което всъщност се случва е, че задоришът е избутан през вагиналния отвор на разграждащото се бременно тяло в резултат на налягането от газовете в корема. 

(ABC)

Не забравяйте да гледате "Скрити доказателства", защото там ще разберете още много подобни "забавни" факти!