"Увеличи" от Морски детективи вече има различно значение

axn-enhance-1600x900

И резултатите са невероятни...

Едно от нещата, които не сме допускали за многократно пародирания мем ‘Let’s enhance’ (Да увеличим) от криминални сериали като "От местопрестъплението" и "Морски детективи", е, че един ден технологиите ще са в състояние наистина да го правят.

GALLERY

Изследователи адаптират невронни мрежи и технологии за учене на машини, за да помогнат на компютрите да се усъвършенстват при допълване на липсващите детайли в снимките. Някои уебсайтове вече правят част от тази магия достъпна. Един от тях, който се нарича Let's Enhance, и е достъпен отскоро онлайн, има лесен за потребителите интерфейс.  

Let’s Enhance (Да увеличим) се отнася до израз от телевизията, използван в случаи, когато криминалист, който работи по решаване да даден случай, нарежда на техник да увеличи и да проясни неясно видео или снимка, в резултат на което някакъв доказателствен детайл от снимката става по-ясен. 

via GIPHY

Терминът "увеличи" е използван за първи път в "Блейд Рънър". В прочутата сцена, в която Декард (Харисън Форд) многократно нарежда на компютъра да увеличи и да проясни една снимка. В края на сцената той казва на компютъра да му направи "хартиено копие" на изчистения образ. 

След като пуснете системата да обработи вашата снимка, ще можете да получите кадър, който е увеличен четири пъти, натискайки опцията "magic". Изглежда един ден част от магията на "Морски детективи" ще стане част от истинския живот. Увеличете! 

via GIPHY

Може също да харесате

Реклама

Знаете ли, че?

Реклама

СЛЕДВАЙ