"Увеличи" от Морски детективи вече има различно значение

axn-enhance-1600x900

И резултатите са невероятни...

Едно от нещата, които не сме допускали за многократно пародирания мем ‘Let’s enhance’ (Да увеличим) от криминални сериали като "От местопрестъплението" и "Морски детективи", е, че един ден технологиите ще са в състояние наистина да го правят.

GALLERY

Изследователи адаптират невронни мрежи и технологии за учене на машини, за да помогнат на компютрите да се усъвършенстват при допълване на липсващите детайли в снимките. Някои уебсайтове вече правят част от тази магия достъпна. Един от тях, който се нарича Let's Enhance, и е достъпен отскоро онлайн, има лесен за потребителите интерфейс.  

Let’s Enhance (Да увеличим) се отнася до израз от телевизията, използван в случаи, когато криминалист, който работи по решаване да даден случай, нарежда на техник да увеличи и да проясни неясно видео или снимка, в резултат на което някакъв доказателствен детайл от снимката става по-ясен. 

via GIPHY

Терминът "увеличи" е използван за първи път в "Блейд Рънър". В прочутата сцена, в която Декард (Харисън Форд) многократно нарежда на компютъра да увеличи и да проясни една снимка. В края на сцената той казва на компютъра да му направи "хартиено копие" на изчистения образ. 

След като пуснете системата да обработи вашата снимка, ще можете да получите кадър, който е увеличен четири пъти, натискайки опцията "magic". Изглежда един ден част от магията на "Морски детективи" ще стане част от истинския живот. Увеличете! 

via GIPHY

Може също да харесате