Неочакваната връзка между "Скорпион" и "Теория за Големия взрив"

axn-scorpion-vs-bbt-1600x900

"Скорпион": Ами ако "Теория за Големия взрив" бе криминален трилър?

"Скорпион" е нов драматичен сериал, който проследява живота на група гении, които защитават света от високотехнологични заплахи. Но той наистина ли е толкова нов? Само се замислете малко за проекта и героите му и ще откриете неочаквана връзка с друг добре познат сериал. В общи линии той е "Теория за Големия взрив", но с повече действие! И така, кои са най-очевидните прилики?

ЗАЩО ЕЛИС ГАБЕЛ НИ ИЗГЛЕЖДА ПОЗНАТ? 

И двата сериала проследяват живота на група забележителни гении. Или с други думи, невероятни особняци, които са в състояние да се справят с изключително трудни научни и технически проблеми, но остават напълно безпомощни, когато става дума за проблеми от ежедневието. Като пазаруването. Или ходенето по ресторанти и срещите с "нормални" хора. Значима разлика? Приятелите от "Теория за Големия взрив" са обикновени служители на Caltech, докато групата от "Скорпион" имат по-динамичен живот - екипът от технически специалисти, който е събран от гениален хакер, помага на Вътрешна сигурност с по-сложните заплати. И нещо повече, сериалът е вдъхновен от истинска история!

(CBS)

Главният герой в "Скорпион"? Уолтър O’Брайън (в ролята Елис Габел), компютърен специалист с IQ по-висок от този на Айнщайн, който е по особен начин лишен от чувствителност загубеняк. Представете си Шелдън Купър в по-реалистична ситуация, без блудкавата част на комедията!

(CBS)

И от какво се нуждае една група от безнадеждни ексцентрични гении? Очевидно от сервитьорка! Уменията, които е придобила, бягала наоколо и е разнасяла храна очевидно я прави най-подходящия човек, който би могъл да научи социално неориентираните гении как да се социализират и да използват здравия разум, вместо чистия интелект. Шелдън, Ленърд и компания си имат тяхната Пени, екипът на "Скорпион" се натъква на Пейдж Дайнин (Катрин Макфий).

(CBS)

Може също да харесате