Таика Уайтити ще работи по Акира и има конкретна идея за това

axn-taika-waititi-working-on-akira-1600x900

Феновете на култовото аниме може наистина много да се ядосат


Вече доста години множество сценаристи и режисьори започват работа по "Акира", но без особен успех. Но ако има правилен човек, който може да свърши тази трудна задача, това определено е режисьорът на "Tор: Рагнарок", Таика Уайтити. 

Режисьорът е ухажван за работа по пълнометражна адаптация на "Акира", но това, което го отличава от колегите му преди него, е че той иска да използва манга като основа за версията си. Добрата новина е, че този подход е нещо, по което Уайтити все още много си пада, но това без съмнение е голямо предизвикателство: 

“Аз все още не съм започнал да мисля по този проект. Това, което искам да направя, е адаптация на книгите, ’защото много хора си мислят, ‘Не пипай този филм!’ а аз искам да им кажа, ‘Аз няма да правя римейк на филма, просто искам да се върна назад към книгата.’ Много хора откачат, а дори не са чели книгите, има шест огромни книги, които могат да се използват. Материалът е толкова богат. "Акира" е един от любимите ми филми; майка ми ме заведе да го гледам, когато бях на 13 и той промени живота ми”.

 (REX/ Shutterstock)

Точно изобилието на първоизточника е онова, което ще създаде големите затруднения, тъй като той трябва да обобщи цялото това богатство в един цялостен филм.

В допълнение, в Холивуд има голям спор относно избора на актьорите за ролите на азиатските персонажи. С Уайтити няма да имаме този проблем, защото той казва, че ще подбере азиатски тийнейджъри за главните роли. 

"Азиатските тийнейджъри ще ми помогнат да го направя. Да, ще ми се да се върна малко по-назад към книгите.” 

След като разбрахте какво смята да направи Таика Уайтити с пълнометражния филм "Акира", искате ли той да го снима? 

(Toho Company)

(Кредит начална снимка: Toho Company)