Режисьорът на "Stranger Things", Шон Леви, се заема с филма "Uncharted"

axn-uncharted-director-1600x900

Кой ще изпълни ролята на Нейтън Дрейк?

Често променящият се статус на филма "Uncharted" - от проект, по който се работи, на такъв, който за момента не е на дневен ред, отново е променен на "по който се работи", като за проекта е ангажиран нов режисьор. Кинотворецът Шон Леви, който съвсем наскоро бе изпълнителен продуцент на първи сезон на хитовия сериал "Stranger Things" на Netflix, режисирайки два епизода на сериала се включва в проекта, за да даде нов живот на дългоотлагания проект на Sony - филмова адаптация по видео играта "Uncharted".

БАЗИРАНИ НА ФИЛМИ ВИДЕО ИГРИ

Филмът е екшън адаптация на хитовата видео игра на "Naughty Dog", в която основното действащо лице е Нейтън Драк, който прекосява цялото земно кълбо в търсене на легендарни съкровища. Ако никога преди не сте играли на тази игра, мислете за "Uncharted" като за "Tomb Raider" в комбинация с "Индиана Джоунс". За да получите някаква представа за това колко е успешна играта: четвъртото продължение на тази хитова поредица на PlayStation е пусната на пазара тази година и от Sony признават, че от поредицата са "продадени повече от 28 млн. копия"!

Шон Леви се заема с режисурата, но не са известни повече подробности. Планирането на филма "Uncharted" започва през ноември 2009, но в течение на годините мнозина сценаристи стигат до пукнатини в сценария. Дори Сет Роугън и Еван Голдбърг получават предложение да работят по сценария, но те отказват. Крис Прат се отказва от ролята на Дрейк през ноември 2014 г., само няколко месеца след излизането на "Пазители на Галактиката" по кината. Но товя е историята от преди 2 години, сега, след като прокта вече има нов режисьор Прат може и да промени решението си, нали?

(Getty Images)

Може също да харесате