Последната тенденция в пластичната хирургия: редукция на устните

axn-lip-surgery-1600x900

Подгответе се за нова мания в пластичната хирургия!

Забравете за имплантите и филърите за устни - последната мания в пластичната хирургия е постигане на възможно по-малки устни! Напоследък операциите за редукция на устните става популярна процедура, по-специално в азиатските страни. 


ЗВЕЗДИТЕ И ЕСТЕСТВЕНИЯТ ЦВЯТ НА КОСИТЕ ИМ

 

(Instagram/dr.apple_surgery)

Д-р Нутае Нутапон, дерматолог от Тайланд, вярва, че редукцията на устните става популярна в азиатските страни, защото тънките устни се асоциират с красота в западен стил. "Азиатските мъже и жени обикновено предпочитат кавказки черти на лицето, т.е. по-тесни скули, по-дълбока очна орбита и по-тънки устни." 

 

(Instagram/dr.apple_surgery)

Много пластични хирурзи вярват, че процедурата ще стане популярна и в западните държави, заради стигмата, асоциирана с процедурите за увеличаване на устните. "Нищо не крещи по-силно "лоша пластична хирургия" като неестетично увеличените устни - макар че по ирония на съдбата не хирургията е виновна за този проблем - те просто имат големи устни по рождение, а още по-ироничното е, че хирургията трябва да коригира този проблем." 

И така, вие как мислите, ако това се превърне в мода и в западните държави, кои звездите ще се подложат на тази процедура? 

Анджелина Джоли, Кайли Дженър или Ники Минаж?

(Getty Images)


Главна снимка: Instagram/dr.apple_surgery/Getty Images