Откровен разговор с д-р Спенсър Рийд от "Престъпни намерения"

criminalsmindstb

Матю Грей Гъблър ни допуска в личния си света! 

Вие го познавате като д-р Спенсър Рийд, странният гений от "Престъпни намерения", който помага на екипа да разреши дори най-заплетените случаи, но колко от вас знаят, че талантите на Матю Грей Гъблър не се ограничават само до актьорската игра? Например той се справя много добре и зад камерата, дори е режисирал няколко от епизодите на сериала. Кокво може да сподели с нас относно преживяването? 

                                     

(CBS)

“Опитвам се да подхождам към режисурата по възможно най-класическия начин. Черпя вдъхновение от старите немски експресионистки филми и от по-ранните ноар филми. Смятам, че това е по-спокоен, по-субективен и по-малко кървав стил на режисура, който много добре пасва на нашите епизоди.” казва той по време на интервю за Tvline.  

Идеята му за това, което иска да постигне е много ясна. “Хората винаги ще се страхуват най-много от това, което не могат да видят. […] Искам зрителите да се наведат напред, героите да шепнат тихо, за да може зрителите да са в напрежение, опитвайки се да чуят какво казват героите и така да успея да ги хипнотизирам. Това е тактика, която съм опитвал да приложа всеки път, когато режисирам филм.”

КАК СА СЕ ПРОМЕНИЛИ СЕЗОНИТЕ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ 

                                                (CBS) 

И тъй като много от епизодите, независимо дали са режисирани от него, или не, разказват за страхове, Матю бе така добър да сподели нещо лично за себе си, признавайки какво го плаши най-много - бизони и Йети. Никога не сме предполагали, че ще чуем тези две неща в едно изречение, но за Матю това е нещо нормално: “Много ме е страх от големи зверове. Очевидно има нещо като праисторическа тревожност и притеснение от преследване от бизони. Да, и двете - плюс още около 1.000 други неврози!” 

Ето, вие вече знаете малко повече за един от най-обичаните герои по телевизията. Не забравяйте да гледате Матю Грей Гъблър в "Престъпни намерения" по AXN.  

Може също да харесате