Най-добрите тематични песни от телевизионни сериали

axn-tv-series-themes-1600x900

Цял ден ще си ги тананикате наум!

Ако следите дълго време определен сериал, накрая ще се влюбите във всичките му части - актьорския състав, историите и всички малки неща, които превръщат сериала в това, което е. В този смисъл тематичната песен на филма е едно от нещата, които най-сериозно ще се загнездят в съзнанието ви!

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА ПРИЯТЕЛИ

"Туин Пийкс"
Анджело Бадаламенти е създал един зловещ, но в същото време изненадващо успокояващ саундтрак за мистериозния телевизионен сериал. Вие не бихте очаквали такава музика за подобен сериал, но тя напълно пасва на идеята на Дейвид Линч за града, в който се развива действието. 

"Приятели"
Тематичната песен "I'll be there for you" на "The Rembrandts" много лесно се забива в съзнанието. Сериозно, не я случайте - цял ден ще си я тананикате!

"Истинска кръв"
Никое друго интро не успява да въведе зрителя на мястото, на което се разиграва действието, като това. Заедно с песента на Джак Евъртън "Bad Things" зрителят тържествено е посрещнат в Луизиана, пълна с вампири и странни събития. 

"Ханибал"
Простичката мелодия от интрото, комбинирана с визуални ефекти, страхотно характеризират зловещата и загадъчна атмосфера на сериала.

"Досиетата Х"
Зловещата песен от интрото отчасти е резултат на чист късмет. Композиторът Марк Сноу бил в студиото си и обмислял няколко идеи, когато случайно сложил лакътя си върху клавишите на клавиатурата и включил ефект на закъснение, който по-късно използва в тематичната песен. 

"Далас"
Всеки път, когато чуете тази мелодия, незабавно я свързвате с безкрайната история на семейството петролни магнати.

"Военнополева болница"
Опустошителните думи от тематичната песен "Suicide is Painless" на Джони Мандел са написани от 14-годишния син, Майк, на Робърт Алтман, и съвсем съобразително не са включени в телевизионната версия. За да се постигне желания ефект не е нужно нищо друго освен една мелодия, която бързо да се забие в главата ви.

"Доктор Ху"
Електронната композиция на Рон Грейнър е създадена през 1963 г. Много пъти е била преработвана, за да отговаря на новото време, но въпреки това си остава неостаряваща мелодия за пътуващия във времето доктор. 

"Футурама"
Друг научнофантастичен сериал със страхотна музика!

"Peaky Blinders"
Никоя друга песен не би могла да пасне толкова добре на този сериал, колкото "Red Right Hand" на Ник Кейв и "The Bad Seeds".

Може също да харесате