Митове, с които адвокатите се сблъскват ежедневно

lawyerstb

Макар че се борят за справедливост, те нямат най-добрата репутация!

Анализ Кийтинг, Али Макбийл, Алън Шор - това са малка част от телевизионните адвокати, благодарение на които ние имаме възможност да надникнем в живота на тези, които се борят за справедливост. Но както вие може би вече сте забелязали от ежедневието си, адвокатите имат една от най-противоречивите професии. Защо? Защото обществото е пълно с предразсъдъци. Ето няколко мита, срещу които адвокатите ежедневно трябва да се изправят.

10 СТРАННИ СЕКС ЗАКОНА, КОИТО ВСЕ ОЩЕ СЪЩЕСТВУВАТ

1.     Адвокатите са цинични същества - Да, те имат много добре развито критическо мислене, но това не ги превръща автоматично в циници!

(ABC)

2.     Адвокатите са студени, лишени от емоции същества - Повтаряме отново, критичното им мислене и способността им да виждат една история от всичките ѝ страни, за да могат да си свършат работата в съда, се интерпретира като липса на човещина.

3.     Адвокатите работят само за пари - Във филмите и сериалите те често са представени като алчни хора, но само си представете на какъв стрес са подложени, за да помогнат на даден човек - никой, който се интересува само от пари, не би се подложил на това доброволно!

(ABC)

4.     Адвокатите обичат лукса - Този мит върви ръка за ръка с казаното по-горе и подчертава всички придобивки, на които се радват адвокатите, благодарение на богатството си, докато истината е, че конкуренцията в тяхната сфера е изключително жестока, така че малцина имат възможност да се радват на лукс.

5.    Адвокатите обичат да манипулират - Независимо дали става дума за хора или ситуации, адвокатите обичат винаги да извъртат нещата в полза на случая си. Работата е там, че те трябва да намерят добра основа, за да представят случая в полза на клиента си. Някои наричат това манипулация, други - професионализъм.

За повече вътрешна информация от живота на адвокатите, гледайте "Как да ни се размине за убийство?" всеки понеделник по AXN!

(ABC)