Изпълнителният продуцент на Шерлок обещава, че сериалът ще се завърне!

axn-sherlock-return-1ndex

И така, какво става с Шерлок?

От известно време феновете непрекъснато коментират дали Шерлок, в изпълнение на Бенедикт Къмбърбач, ще се завърне, или не. Тъй като хитовата детективска драма на BBC стигна до нещо като край след четири сезона, ние отчаяно се нуждаем от някакво потвърждение за това дали има някакъв шанс да видим още един сезон със звездата. И докато към момента още няма яснота по въпроса, изпълнителният продуцент Стивън Мофат решава да изпрати съобщение към феновете. 

Когато Греъм Нортън споменава небрежно по време на предаване на BBC Radio 2, че "Шерлок" е свършил, Мофат отговаря накратко: "Не, не е. Просто стигна до определен момент." След това той продължава с обясненията защо е толкова сигурен, че накрая сериалът ще се завърне. 

"Всички ние обичаме сериала. И с удоволствие бихме се върнали някой ден, за да направим бъдещ сериал. В момента не го правим. В рамките на 10 години не съм правил нищо друго освен "Доктор Ху" и "Шерлок", така че трябва да ми позволят да направя нещо друго... (...) В някакъв момент, той ще се върне."

Чуйте цялото интервю тук:

Но звездите на продукцията не са такива оптимисти. Бенедикт Къмбърбач заявява, че "никога няма да каже никога" на предложението да продължат със сериала, макар че все пак признава, че в момента не мисли за това. Мартин Фрийман, от друга страна, стига още по-далеч като споделя, че вярва, че може би вече е време да изоставят проекта. 

Тъй като Мофат ще е зает с "Дракула" за поне няколко години, всичко, което можем да направим сега, е да чакаме и да стискаме палци. 

(Кредит снимка: BBC)

Може също да харесате