Истинската история за кастинга на От глупав по-глупав

dd_ka

Как е избран за ролята си Джеф Даниелс?

Толкова много години след излизането на филма по кината ние едва сега научаваме истината за кастинга на "От глупав по-глупав" от самия Джеф Даниелс, който говори за него в интервю. Всички ние сме изключително щастливи за това, че Джим Кери настоява да си партнира с Даниелс в лентата. 

Легендарното дуо на Джим Кери и Джеф Даниелс уцелва точно в десетката в хитовата комедийна класика "От глупав по-глупав" (1994). Ние изобщо не можем да си представим някой друг да е в ролята на Хари, а не Даниелс, но в началния етап на продукцията те е толкова очевидно, че носителят на награда "Еми", който освен това е номиниран и за "Златен глобус", ще получи ролята. 

Още от първата минута Джим Кери е напълно сигурен, че той и Даниелс ще са страхотно дуо на екрана. Той казва, "Искам актьор, който ще слуша внимателно и ще реагира и ще накара и мен да слушам и да реагирам." Независимо от това от студиото първоначално искат за ролята комик, а не актьор. Кери и братята Фарели настояват да бъде нает актьор за ролята на Хари, и точно като героя си в "От глупав по-глупав", Кери получава подкрепата на Даниелс. Правилно решение! 

Макар че Джим Кери се бори за това Даниел са бъде ангажиран за ролята в "От глупав по-глупав", това съвсем не означава, че работата му е гарантирана. И забавното в случая е, че той дори нямал представа за това. От продукцията отиват в Брекънридж, Колорадо, за да снимат първата седмица, където едва в четвъртък той осъзнава, че Кери просто се мотае и че едва тогава е и първият ден, в който участва в снимки. Той се почувствал така, като че ли все още е на прослушване за ролята. Актьорът заснема няколко незабравими сцени, като карането на скутъра и залепването на езика в студа. 

Прекарвайки седмицата на снимачната площадка, той чака да разбере дали ще го повикат отново за снимки в понеделник. Все пак го викат. Най-накрая от студиото правят крайния си избор в негова полза, което не е изненадващо, след феноменалната му актьорска игра. Макар че това може да се дължи и отчасти и на настоятелността на Кери. 

На следващата сутрин, на снимачната площадка, Кери просто му казва, "Те обожават това, което правиш, продължавай в същия дух!" Ние сме напълно съгласни и ти желаем още много велики филми, Джеф Даниелс! 

Може също да харесате