Ето защо женските персонажи винаги са едни и същи!

similar_female_characterstb

Вие забелязахте ли общото между тях?

От Лийло ("Петият елемент"), до Мадисън ("Плясък") и Куора ("Трон: Заветът"), женските персонажи в научнофантастичните филми изглежда са създадени по един и същ начин. Те ни изумяват с това, че са по детски наивни в отношението си към света, но в същото време телата им показват една напълно различна тяхна страна, тази на сексапилни жени.

                                               (Walt Disney Studios)

Другото общо нещо между тях е, че не са наясно с начина, по който изглеждат и за това, как могат да влияят на околните, поради което и не се притесняват от голотата си на обществени места. 

                                            (Buena Vista Distribution)

Но в противовес на тази тяхна страна и за да получи персонажът им дълбочина и нюанси, обикновено те владеят сили, които им печелят уважението на околните. 

                                                (Columbia Pictures)

Ако съберем всички тези елементи заедно, ще видим, че тези персонажи са посветени на една и съща тема: мъжката фантазия. Защото винаги когато има невероятно привлекателна героиня, която няма никакъв опит и по случайност има съвършено тяло, винаги ще се намери мъж, готов да я защити и да й покаже реалния живот. По някакъв начин той става неин ментор и всичко, на което я учи, ще й се струва просто невероятно, защото тя е едно бяло платно. Тук става дума за сериозно его, не мислите ли?  

                                               (Columbia Pictures)

Може би отсега нататък ще гледате някои филми по различен начин, като сте наясно със скритото им послание! 

(Кредит начална снимка: Columbia Pictures)

 

Може също да харесате