Adidas създават обувка, направена почти изцяло от океански боклук

axn-netshoes-open

Хората често ходят по боклук, а какво ще кажете за това да вървите в боклук?

В понеделник от производителя на спортни стоки Adidas обявиха, че са създали първи прототип на екологично полезна обувка. Направена почти изцяло от рециклиран боклук от океана, обувката се състои от незаконни дълбоководни хрилни мрежи, океански отпадъци и устойчив материал с пружиниращо действие.

 

(Adidas)

Боклукът, използван за създаването на обувката е събран с помощта на The Sea Shepherd Conservation Society, докато са били на 110-дневна проследяваща мисия за мониторинг на бракониерски плавателни съдове по брега на Западна Африка. Зелените рибарски мрежи, използвани в експедицията също са станали част от обувката. 

Обувките от бунището са плод на партньорството между Adidas и Parley for the Oceans, екологична организация, чиято цел е да спре замърсяването на световните океани.

Основателят на Parley, Сирил Гуч, казва пред The Huffington Post: “Ние сме изключително горди, че Adidas се присъедини към тази мисия и включва в действие творческите си възможности, за да покаже, че е възможно пластмасата от океаните да се превърне в нещо страхотно.”

 

Ако искате да се доберете до чифт от страхотните обувки, имаме лоши новини за вас: те не са за продажба и вероятно никога няма да бъдат. Говорителка на Adidas казва пред The Huffington Post: “Това не е план, това е действие. Ние направихме това, за да покажем на какво сме способни, когато всички обединим усилията си.”

Все пак, производителят на спортни обувки ще започне да вкарва рециклирана пластмаса в производството на обувките си от началото на 2016 г.

Само си представете! – Последвайте кампанията!