7 неща, които трябва да знаете за Гарсия

axn-garcia-1600x900

Защо толкова много обичаме Пенелъпи от "Престъпни намерения"?

Компютърният спец на ФБР Пенелъпи Гарсия (в изпълнение на изключителната Кирстен Вангснес) е част от Отдела за поведенчески анализ от началото на "Престъпни намерения" и бързо става любимка на феновете.  Вече се наслаждаваме на 11-ти сезон и си помислихме, че ще е хубаво да помислим върху това, което я прави страхотна, както и за различните страни на характера й - така избрахме 7 неща, които са най-характерни за Гарсия!

1. Тя е странна личност с ексцентричен вкус
Поглеждате към нея и виждате колко е различна. И тук не става дума само за нейния стил. Колата й се казва Естер. В един момент от сериала Хоч казва, че когато Гарсия кандидатствала за позицията, тя дала СV, написано на "розова, ръчно направена бланка". Тя обича теориите на конспирацията, което най-вероятно се дължат на предходните и занимания като антиправителствен хакер. Както можете да видите, тя е човек, който живее в свой собствен свят!

(CBS)

2. Тя веднага се откроява, благодарение на своя стил
В такава работна среда е много приятно да видите някой, който не се съобразява с дрескода на работното място. Нейните цветни, екстравагантни тоалети са истинско видение сред всички тези костюми. По някакъв начин уникалният й моден вкус прекрасно представя нестандартната й личност.  

НАЙ-УЖАСЯВАЩИТЕ ЗЛОДЕИ В ПРЕСТЪПНИ НАМЕРЕНИЯ

3. Тя променя живота си из основи
Родителите на Гарсия умират при автомобилна катастрофа, предизвикана от пиян шофьор, когато тя е едва 8-годишна. Те излизат, за да я търсят навън, защото все още не е била вкъщи след вечерния час. Това я кара да се чувства виновна, напуска "CalTech", учи се на компютърно програмиране и става Готик. Тогава става хакер с прякора "Черната кралица". Накрая Отделът за поведенчески анализ я арестува и тя получава шанс или да работи за тях като компютърен спец, или да влезе в затвора. Гарсия решава да приеме работата. 

4. Пенелъпи и Дерек винаги са... прави?
Между тези герои прехвърчат толкова много искри, колкото и между актьорите. Още от първия момент Дерек нарича Пенелъпи "Бебчо", между тях има тръпка. Стават много добри приятели. Подкрепяли са се взаимно в трудни времена, и карат зрителите да застанат на нокти, когато се доближат твърде много един до друг.

(CBS)

5. Гарсия е чувствителна душа
Някои случаи изглежда разчувстват Гарсия, тъй като тя често се изнервя или се разстройва, когато анализира видео или звуков запис на убийство или друго сериозно престъпление. Много често й се налага да ги слуша и да ги гледа многократно. Тя обича да "се отдръпва" от образите, които вижда на компютърния си екран, ето защо има играчки и други предмети около себе си в офиса.

6. Тя без съмнение е истински гийк
Гарсия много си пада по онлайн игри, по-специално тези на "MMORPG", дори веднъж се вижда как играе на игра за Камелон в мрежата на Отдела по поведенчески анализ. Тя използва единствено Linux на компютрите си. Освен че е компютърен спец, тя е и бивш хакер. Това обяснява голямата й любов към всичко, свързано с технологиите. 

(CBS)

7. Гарсия е оптимистът в екипа
Гарсия успява да остане оптимист, макар че понякога работата й изисква тя да се рови в най-ужасните тайни на хората. Много членове на екипа са коментирали по различни поводи, че нейният оптимизъм им е от огромна полза. Дори Хоч веднъж казва "Напомни ми да я тествам за наркотици," намеквайки, че оптимизмът й може да е прекален в определени моменти. Но способността й да вижда хубавите неща в живота, въпреки целия ужас, с който ежедневно се занимават хората от отдела, прави Гарсия жизненоважна част от екипа на "Престъпни намерения"!