5-те най-красиви убийства в "Ханибал"

axn-hannibal-beautiful-murders-1600x900

Дори едно убийство може да има художествена стойност!

Има много тънка линия между кървавото, вулгарното и красивото, както Ханибал много често ни показва в едноименния сериал. Благодарение на него ние видяхме доста смущаващи моменти, но понякога сериалът успява да покаже колко красиви могат да бъдат човешките тела - дори когато са мъртви. Това са най-естетично издържаните убийства в "Ханибал"! 

АКТЬОРСКИЯТ СЪСТАВ НА ХАНИБАЛ ПРЕДИ И СЕГА

1. Човешкото дърво
Тук жертвата на "Ханибал" е неприятен градски съветник с лоши резултати по отношение на екологичните проблеми, така че Ханибал го е изложил навън с помощта на лози и клонки, отворил е гръдния му кош и е заменил липсващите вътрешни органи с отровни цветя. Колко подходящо!

(AXN/NBC)

2. Фреска от тела
Макар и това да не е дело на нашия Ханибал, тази цветна палитра, направена от десетки хора с различен цвят на кожата, много пасва на артистичния подход на Ханибал - толкова много, че той дори успява да убеди убиеца сам да стане част от фреската.

(AXN/NBC)

3. Човешката светулка
Дори Уил Греъм знае как да аранжира едно мъртво тяло! Няма обяснение защо Уил го прави - със сигурност трябва да му е отнело часове, а той няма време за губене в опитите си да открие Ханибал. Дори Микелсен не е много сигурен: "Това може да се разглежда като лек намек за това, че той влиза в моята роля. Или че се опитва да ме заличи." Каквато и да е истинската причина, резултатът е невероятен.

(AXN/NBC)

4. Стълбът-тотем
Изглежда всички убийци в "Ханибал" имат магистърска степен по Изящни изкуства, защото това е произведение на един много търпелив убиец, който слага край на живота на 18 души за период от 40 години, като ги превръща в този шедьовър - стълб-тотем, направен от тела. Това е всичко, което бихте търсили в едно истинско произведение на изкуството: внушително, сюрреалистично и със затрогващо чувство за артистичност. 

(AXN/NBC)

5. Съблезъбият мъж
Рандал Тайър си е харесал някакъв вид праисторическо животно. Той си е направил животински костюм от кости на вълк, на мечка и пневматични преси и се нахвърля върху непознати като градска легенда. Но Рандал Тайър не е сериозна заплаха за Уил Греъм, който го пребива до смърт при самозащита. "Ти си му длъжник," казва Ханибал след убийството. Така че Уил взема кожата  и плътта му и ги подрежда около скелета на пещерна мечка в Музея по естествена история, където е работил Рандал. Накрая той е човекът-мечка, който винаги е мечтал бъде. Дългът е платен.

(AXN/NBC)

Може също да харесате