10 трейлъра, които обещават толкова много, че филмите просто се провалят

axn-good-trailers-bad-movies-1600x900

Те не отговориха на очакванията ни!

Целият смисъл на трейлърите е да подготвят зрителите за това, което може да очакват. Но понякога те вършат твърде добре работата си. От "Невидима заплаха", до "Човек от стомана", ето трейлърите, които се оказват по-добри от реалните филми! 

ТЕ НЕ УСПЯХА ДА ВЛЯЗАТ В СПИСЪКА С НАЙ-ДОБРИ ЛЕНТИ

1) "Междузвездни войни: Епизод I - Невидима заплаха"
Не се случва често хора да се скатаят от училище и работа, само за да гледат трейлър, но точно това се случва при пускането на първите кадри от новия "Междузвездни войни" преди повече от 15 години. Трейлърът на "Невидима заплаха" показва на зрителите впечатляващи нови гледки, като армия от дроиди, както и лазерния меч на Дарт Мол. Филмът показва всичко това, но и още много неща, които никога не сме искали.

2) "Пазителите"
Филмът "Пазителите" толкова дълго време остава в процес на разработка, че много фенове отказват да повярват, че съществува, докато най-накрая не излиза трейлърът. Тийзърът успява да убеди зрителите, че режисьорът Зак Снайдер може да представи адекватно един от най-ценените графични романи на всички времена. Начинът, по който паметни образи от книгата синхронизират на музиката на Smashing Pumpkins наистина оставя силно впечатление. За съжаление, филмът се оказва посредствен и просто доказва, че някои адаптации могат да бъдат обвинени в това, че са твърде верни.

3) "Годзила"
Оригиналният тийзър на филма "Годзила" от 1998 г. е уникален с това, че всъщност не показва истински сцени от филма. Той просто е кратък филм, който привлича вниманието на зрителите към американския ребуут на паметното чудовище и леко се шегува с "Джурасик парк". Трейлърът успява да си свърши много добре работата, но зрителите трябва да са доста подозрителни към нежеланието на авторите на лентата да покажат крайния си продукт. 

4) "Прометей"
След прогресивно ужасна поредица от продължения и спин-офи, зрителите са готови за завръщането на Ридли Скот, който да върне франчайза "Пришълецът" към началото. Тийзърът на "Прометей" показва всички признаци, че това е възможно да се случи с изобилие от емоционално наситена образност и ужасяващ саундтрак, който е препратка към тийзъра на оригиналния "Пришърецът". Това, което тийзърът не показва на зрителите, е, че филмът се върти около сложна митология и безинтересни персонажи, които правят безсмислени неща по безсмислени причини.  

5) "Човек от стомана"
Изключително рядко се случва да има такова огромно разминаване между трейлъра на един филм и финалния продукт. И трите трейлъра на "Човек от стомана" предлагат завладяващ поглед към прераждането на един супергерой, който представя цялата божественост и чудото, което очакваме от Супермен. До времето, когато с финалния трейлър зрителите имат възможност да се насладят на невероятната музика на Хас Цимер, всички с нетърпение очакват да видят новия Супермен. За жалост филмът се оказва много по-мрачен и депресиращ от трейлърите.

6) "Х-Мен: Последният сблъсък"

Третият "Х-Мен" филм повлича франчайза в погрешна посока. Но въз основа само на трейлъра, зрителите биха могли да си помислят, че предстои да видят едно заслужаващо вниманието продължение на "X2." Това е силата на добрия монтаж. Той може да скрие по-малко приятни елементи, като разочароващата кулминация или факта, че определени ключови персонажи умират доста рано. 

7) "Терминатор: Спасение"
"Терминатор: Спасение" привлича зрителите с идеята за филм, в който действието се развива изцяло в завладяното от война бъдеще, за което последните филми "Терминатор" само загатват. За жалост, това е формула, която има много по-добър резултат в трейлър, отколкото в действителен филм. Но поне "Спасение" ще влезе в историята като филмът, който използва по най-добър начин песента на Nine Inch Nails в трейлър.

8) "Пърл Харбър"
"Пърл Харбър" е пример за трейлър, който избира всички добри части от един лош филм и успява да разгорещи очакванията на зрителите. На фона на инструменталната музика, въздействащата реч на Франк Д. Рузвелт, в изпълнение на Джон Войт, и Америка в навечерието на война, трейлърът показва по изключително увлекателен начин важни исторически събития. В същото време раздутата история и неловкият любовен триъгълник, които съсипват истинския филм, не намират място в тийзъра. 

9) "Отряд самоубийци"
Трейлърът върши страхотна работа, показвайки по изключително стилен начин лудориите на злодеите от Вселената на DC. Изборът на музика също не е лош. Проблемът е, че той рекламира филм, който всъщност не съществува, независимо колко повторни заснемания са правени в последния момент и независимо от многобройните монтажи, които WB се опитват да направят.

10) "Тайният живот на Уолтър Мити"
Не е възможно тийзърът на "Тайният живот на Уолтър Мити" да не привлече вниманието ви. В допълнение към страхотния саундтрак, той представя един свеж поглед към обикновен мъж, който най-накрая решава да рискува и да изживее мечтите си. За жалост, реалният филм се оказва без опорна точка, която да подкрепи тази иначе интересна идея, което значи, че това е формула, която работи по-добре като 2-минутно музикално видео.