Братя Коен пишат трилър за Тъмната мрежа

axn-dark-web-1600x900

Те са открили следващата си страхотна история!

Не само екипите на "От местопрестъплението: Кибер атаки" и "Скорпион" се потапят дълбоко в странните части от мрежата (ние се сещаме и за "Г-н Робот"), Холивуд също се движи в тази посока. Ако можем да се доверим на слуховете, братята Коен пишат филмов сценарий за Тъмната мрежа! Те са известни с филмите, които са написали и режисирали, но освен това често помагат и за филми, на които не са режисьори, като "Мостът на шпионите" на Стивън Спилбърг (който им печели номинация за "Оскар" за "Оригинален сценарий"), "Несломен" на Анджелина Джоли и предстоящия "Suburbicon" на Джордж Клуни.

ЕТО КАК СЕ ПРОМЕНЯТ ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА

Сега братята отново са на линия, за да пишат историята на Рос Уилям Улбрихт, известен още като "Страшния пират Робъртс", който създава нелегален онлайн наркопазар, наречен The Silk Road. Улбрихт е арестуван през 2013 г. и в момента излежава доживотна присъда, където не може да продава наркотици и да пере пари. Първоначалното заглавие на лентата е "Silk Road", а по-късно е променено на "Dark Web", по филма се работи от 2013 г. Той е създаден по статията на Джошуа Биърман, “The Untold Story of Silk Road.” Тя е публикувана през 2015 г. и проследява пътя на Улбрихт от идеалист-продавач на книги втора употреба до опасен наркобос.

(Getty Images)

Изглежда Коен са перфектния екип за този проект; преди това филмът е сравняван с "Фарго" на братята, заради щурите обрати и заплетения сюжет. Но престъпните гении във филмите на Коен не са толкова компетентни, колкото Улбрих, основателят на The Silk Road – който макар че веднъж е обвинен в убийство, никога не е пробвал любимото престъпление на братята Коен - отвличането. Но ако има кинотворци, които могат да създадат увлекателен и нетрадиционен интернет трилър, то това със сигурност са братята Коен!

(Getty Images)