Звезди, които се подлагат на плашещо изглеждащата терапия на Майкъл Фелпс

axn-cupping-open

'Вендузи' е новата мода сред звездите

Има медицинско лечение, което оставя отпечатъци по тялото ви като никое друго. Съвършените кръгли форми и цветни кръгове са видимите следи на режим, наречен 'вендузи', форма на алтернативна медицина, която датира от 3000 пр. Хр., която е една от любимите практики на египтяните. Терапията с вендузи става известна в цял свят, когато звездите се запалват по нея в края на 2014 г., и мнозина започват да се чудят какви са тези странни следи по тялото на Майкъл Фелпс по време на Летните олимпийски игри в Рио през 2016 г.

ЗВЕЗДИ С МРАЧНИ ТАЙНИ

(Getty Images / AXN Hungary) 

И така, какво всъщност представлява терапията с вендузи? Според webmd.com и книгата от 2009 г. 'American Cancer Society Complete Guide to Complementary and Alternative Cancer Therapies', "Чрез изсмукване, кожата се засмуква в чашата, създавайки вакуум в чашата, поставена на кожата върху желаната част на тялото. Вакуумът може да се създаде или чрез загряване и последващо охлаждане на въздуха в чашата, или чрез механична помпа. Обикновено чашата остава на даденото място в рамките на пет до петнадесет минути. Според някои това помага при лечение на болка, дълбоки белези по тъканите на мускулите и съединителната тъкан, мускулни възли и подутини, но все пак ефикасността на това не е доказана." 

(Getty Images)

След като терапията с вендузи на най-добрия плувец в света, Фелпс, "излезе наяве", все повече звезди опитват тази нова мода и показват свои снимки по време на лечението.

 

Da Cure

Lena Dunham (@lenadunham) által közzétett fénykép,2014. Márc 11., 21:44 PDT

 

Вие какво мислите? Бихте ли опитали нещо такова?