Звезда от „Шерлок“ има разногласия с продуцента на сериала

axn-sherlock-molly-hooper-disagree-1600x900

Тя има мнение по въпроса… ВНИМАВАЙТЕ ЗА СПОЙЛЪРИ! 

Зрителите на Шерлок бяха подготвени, че финалът на сезон 4 направо ще ги отнесе, но малцина очакваха, че прехвърчащите дни по-късно искри ще бъдат между феновете и продуцента Стивън Мофат. Във финалния епизод на сезон 4 – „The Final Problem“, сестрата на Шерлок, Юръс, извършва емоционална манипулация, като звъни на Моли Хопър и й заявява, че Шерлок иска от нея да чуе думите „Обичам те“, или ще взриви дома й. Съсипаната и обляна в сълзи Моли накрая казва думите на Шерлок, без да знае какъв е залогът!

НЕЩА, КОИТО НЕ ЗНАЕМ ЗА ШЕРЛОК

Феновете не одобряват избухването, което причинява емоционалната манипулация с Моли. Мофат, който е сценарист на епизода заедно със съпродуцента Марк Гатис, буквално пренебрегва Моли, когато Entertainment Weekly го интервюират за нея след последния епизод: „Може би е ударила едно питие и е забила някого, не знам. Моли си е добре.“

(Getty Images)

Ако прочетете секцията с коментарите под това интервю, ще се убедите, че е пълно с разярени фенове с изказвания като „Отговорът му по адрес на Моли ме вбеси. Той нищо не разбира.“ и „Напълно съм съгласен. Той съвсем пренебрегва това и притесненията на феновете за възможния емоционален срив от тази сцена.“ Актрисата Луиз Брейли, която играе Моли Хопър, също се намесва в полемиката, споделяйки че и тя не е съгласна с коментарите на Мофат.

(Twitter/louisebrealey)

Въпреки разногласието й с Мофат, тя все още е от хората, създали Моли, и е сериозна гаранция за присъствието й в сериала, така че реакцията й въобще не опира до липса на уважение. Но от думите й става ясно, че подобно на феновете и тя е неудовлетворена.

(Getty Images)

Фактът, че последният епизод предизвиква бурни реакции в много фенове, повдига въпроса дали ще има още Шерлок в бъдеще. За съжаление, досега нямаме категоричен отговор. Продуцентът Стивън Мофат отказва да даде категоричен отговор. Вместо това той обръща внимание на липсата на дилеми, предполагащи бързо разрешение, което оставя отворена вратата за още епизоди.

Колкото и успокоително да звучи това, той допуска и възможността сезон 4 да е краят. А какво мислите вие? Дали известният сериал ще продължи?

Може също да харесате