Знаехте ли тези 5 признака на лъжата?

axn-signs-of-lying-1600x900

Ако ги научите, никога вече няма да ви измамят!

Някога чудили ли сте се как детективите по телевизията - като Андреа Корнел в "Тайни и лъжи" - толкова лесно забелязват лъжците, дори и никога преди това да не са га срещали? Вижте списък с най-актуалните признаци, за които можете да внимавате, съставен от специалисти по поведенческа психология. Ако ги научите и се упражнявате в това да ги забелязвате, никога вече няма да ви измамят... или ще можете да лъжете без последици за вас!

 
1. Лъжецът бързо сменя позицията на главата си
Ако видите човек, който прави бързо движение с глава когато му зададете директен въпрос, тогава той може би ви лъже за нещо.
 
 
(Europress/Getty images)
 
2. Лъжците стоят мирно и не мигат
Общоприето е мнението, че когато хората се изнервят не могат да стоят на едно място, но вие трябва да внимавате и за хора, които изобщо не помръдват. Това означава, че се опитват да се борят с тялото си, за да не се издадат с някакъв жест или движение. Известно е, че когато хората лъжат, те избягват пряк зрителен контакт, но лъжецът може да стигне до другата крайност - продължителен зрителен контакт, в опит да ви манипулира.
 
3. Те са склонни много да сочат с пръст
Когато един лъжец стане враждебен или започне да се отбранява, той се опитва да промени ситуацията в своя полза. Някои лъжци стават враждебни, защото са ядосани, че сте разкрили лъжите им - което може да завърши с голямо сочене с пръст.
 
  
(Europress/Getty images)
 
4. Вербални знаци на лъжата
Вербалните знаци на лъжата може да са най-различни, но винаги е добре да внимавате за някои от тези примери: Някои лъжци говорят прекалено много, споделяйки твърде много информация, но за други това е трудно предизвикателство. Някои хора повтарят думи или фрази, защото се опитват да потвърдят лъжата в собствения си ум, както и във вашия. Това може да им даде нужното време, за да си съберат мислите. 
 
5. Лъжците инстинктивно покриват уязвимите части на тялото си
Това може да са гърлото, гърдите или корема. Това често се вижда в анимациите.
 
 
(Europress/Getty images)