Грант Гъстин споделя защо иска повече караоке в "Светкавицата"

axn-flash-interview-index

Прочетете едно ексклузивно интервю със Светкавицата!

Всички ние успяхме да се влюбим в Бари Алън, по-известен като Светкавицата. Първи сезон на сериала, който се излъчи по AXN, беше невероятно преживяване - забавен, с неочаквани злодеи, страхотни екшън сцени и някои невероятни обрати в сюжета. След като разкрихме влиянието на значимото събитие във финала на сезона, ние бързо разбрахме, че сезон 2 ни е подготвил още по-невероятни изненади. 

Благодарение на ексклузивно интервю с Грант Гъстин, актьорът зад маската на спийдстъра, ние можем да научим малко повече за основния сюжет на сезон 2, за развитието на героите и за снимките на сериала. Той споделя впечатленията си от това да работи със звездата от "Светкавицата" през 90-те, освен това ще разберем защо този проект има нужда от повече... караоке!

Според Вас събитията от сезон едно как са променили емоционално Бари като герой?

"С наближаване на финала на сезон едно той събира по-голяма увереност. (...) Но всичко това се обръща с главата надолу в сезон две."

Как бихте описали началото на сезон две?
"Мисля, че сезон две ще бъде дългият му път към излизане от този мрак и връщането му към позитивния Бари. Надявам се, че това ще се случи възможно най-скоро. Единственото нещо, за което настоявам в сезон две, е забавлението. Искам да имам възможност да се забавлявам с караоке и със сюжетните линии, но определено ще трябва да се справим с много проблеми от финала на сезон едно."

(The CW)

Как реагират хората на тази нова, по-мрачна версия на Бари Алън?
"Джо и Айрис се опитват да го измъкнат от това състояние, защото това не е Бари, който те познават и обичат. Той винаги е успявал да вярва на хората и да е позитивно настроен, а засега всичко това го няма. Мисля, че той е загубил вяра - вярата му в себе си и в това, че е способен да се грижи за града."

Как ще се измъкне от тази негативна нагласа?
"Бари ще си има нов ментор. И той ще му помогне да намери нови начини да използва силите си, мисля, че ще стане по-зрял в течение на сезона."

Какво очаквате с най-голямо нетърпение в сезон две?
"Менторите и незабравимите герои, за които стана ясно във финала на сезона. Мисля, че съм най-развълнуван за това, може би и феновете очакват да видят това с нетърпение."

(The CW)

С времето става ли по-лесно да изпълнявате ролята на Светкавицата?
"О, да. Съвсем естествено когато става дума за екшън сцени всичко, свързано със снимките, ми стана много по-лесно. Сега знам как работят спецефектите. Непрекъснато имаме гост режисьори, сега мога да съм им от полза, защото разбирам определени неща, от коите те може леко да се объркат, това със сигурност стана по-лесно. Като цяло знам какво да очаквам, когато чета дадена страница не си мисля,'О, това е страхотно.', а по-скоро, 'О, ето какво ми трябва, за да снимам този епизод.' Психологически стана много по-лесно, защото знам какво ми предстои."

Какво е усещането да работиш с Джон Уесли Шип, който изпълнява ролята на Светкавицата в оригиналния телевизионен сериал от 90-те?
"Аз обичам Джон. От всички ветерани с които съм работил, вероятно Джон ми е давал най-много съвети - за това, че трябва да съм верен на себе си и да вярвам в способността си да се справя с героя, както и да повярвам, че не съм избран случайно. Ние говорихме за отговорността и напрежението при един такъв франчайз и той ми каза да се опитвам да ги игнорирам. Той каза, "Прости си върши работата." Работата ми с Джон бе невероятно преживяване, той е забележителен актьор. Мисля, че някои от сцените ни заедно, някои от най-емоционалните сцени, са и най-добрите в сериала." 

Това значи ли, че обичате повече емоционалните сцени от екшън сцените?
"Да, като актьор се забавлявам най-много със сцените, свързани със семейство и приятели. Джес Мартин е актьор, който следя с голямо внимание откакто станах на 10 и фактът, че работя с него направо ме побърква. Фактът, че сега той ми е приятел, това е просто невероятно. Работата с тези хора е истинско удоволствие и мисля, че и двамата се опитаха да извлекат най-доброто от мен по време на първи сезон."

(The CW)

Феновете могат ли да очакват някакви пресичания със Стрелата в началото на втори сезон?
"Има планирани някои пресичания около осми епизод. Тогава беше срещата на Светкавицата и Стрелата миналата година и мисля, че всяко година по това време ще има пресичания - ако все още имаме телевизионен сериал."

Колко силно искате пресичане със Супермен?
"Това със сигурност би бил любимият ми герой на DC в този проект. Ще се радвам да видя Супермен или дори само камео на Кларк Кент."

А какво ще кажете за камео на Супермомичето?
"Нашият сериал се излъчва по различна мрежа, но все пак е същата вселена и същият създател. Аз и Мелиса Беноа [която е в ролята на Супермомичето] се познаваме от времето на "Клуб 'Веселие'", така че ще се радвам отново да работим заедно."

Имайки предвид "Клуб 'Веселие'", обръщали ли сте се към изпълнителния продуцент Андрю Крайсбърг, за един епизод на "Светкавицата", който да е изцяло мюзикъл?
"Не, не съм - но се опитвам да прокарам повече забавление в сериала като цяло, заради което и споменах по-рано за караоке бар. Ще се радвам да видя караоке бара, в който ходихме в сезон едно и той да се превърне в редовно място за нашите срещи."

Можете да сте сигурни, че сезон 2 ще е пълен с напрегнато действие, драма, страхотни обрати в сюжета (включително повече пътуване във времето с непредвидими последици) и наистина изненадващи (повторни) появи. Да не споменаваме факта, че лошият в този сезон прави така, че Анти-Светкавицата да прилича на Мечо Пух! Не пропускайте "Светкавицата" по AXN!