Гилермо дел Торо говори за своите 5 най-любими хорър филма

axn-del-toro-index

И за собственото си преживяване с дух!

Гилермо дел Торо е огромен хорър фен. Не е изненадващо, че той е толкова велик в това да създава свои собствени, уникални и ужасяващи истории като "Лабиринтът на фавна", "Мимикрия" или последния "Пурпурният връх". Малцина знаят, че освен това той е съавтор на легендарния хорър сериал "Hora Marcada". Накратко: той е един от най-големите таланти в киноиндустрията, когато става дума за ужасяващи разкази. Някога чудили ли сте се кое му изкарва акъла на големия екран? В интервю за "Wired" той споделя списък с 5-те най-страшни ленти. Вие може да се изненадате, кои филми са успели да влязат в неговия списък.

НАЙ-СТРАННИТЕ ВЕРСИИ НА КЛАСИЧЕСКИ ХОРЪР ИСТОРИИ

И така, кои са най-лубимите му хорър филми?

The Haunting (1963)
Черно-бял хорър филм от 60-те? Обзалагаме се, че е заради неговата тайнствена и мрачна атмосфера и звуковите ефекти, както и заради красивата сценография, чиято цел е да се изкарат ангелите на зрителите. Значението му в жанра за обитаваните от духове къщи очевидно е много важно за Дел Торо, защото филмът му "Пурпурният връх" изглежда е повлиян сериозно от "The Haunting".   

The Innocents (1961)
Друга класика за обитавана от духове къща - вече започваме да забелязваме тенденция...

Пришълецът
Обзалагаме се, че е заради уникалния дизайн на създанието (всеки фен на произведенията на дел Торо знае, че неговата естетика също е много уникална и много характерна) както и заради съвършения начин, по който е представена идеята за оцеляването на ужаса. 

Челюсти
Истинска класика, която замалко да свърши като нискобюджетен филм. Колко хора са гледали тази лента и след това не са се замисляли, дали изобщо да влизат да плуват в морето?

Тексаско клане
Този шокиращ филм за семейство психопати канибали до днес си остава хардкор. Не е изненадващо, че Гилермо включва този филм в списъка си.

Изненадани ли сте от избора му? Както той отбелязва, начинът, по който възприемате един филм се променя с времето, ето защо той цени много повече "Челюсти", от класики като "Заклинателят". "Заклинателят" му става страшен, когато той става баща.

Като малък бонус, дел Торо споделя една история с призрак, която наистина му се е случила в Нова Зеландия. По време на престоя си там той си резервирал обитавана от духове стая в хотел, в който по същото време имало само 7 души, защото било извън сезона. Докато гледал "Наркомрежа" на DVD (страхотен избор, между другото), той чул шумове от убийство! Гилермо се изплашил толкова много, че не успял да намери кураж да погледне към прозореца на балкона, защото бил сигурен, че ще види някой, който чука на прозореца му. И ние не бихме посмели да погледнем! 

Гледайте цялото видео с него тук:

И докато все още сме на темата за духовете, не забравяйте, че чисто новият "Ловци на духове" излиза по кината на 29.07.2016 г.